Podatkovni center iz kamene dobe? Posodobite ga z odprtimi, programsko določenimi rešitvami za storage

Eksplozivna rast podatkov presega zmožnosti in aarhitekture obstoječih klasičnih storage sistemov in IT proračunov. Obstoječe rešitve nimajo učinkovitih odgovorov. IDC predvideva rast obsega podatkov v svetu do leta 2020 na 40.000 exabyte. Večina podjetij ni pripravljenih na upravljanje z vso količino podatkov, še manj pa sposobno izkoriščati dodatna znanja in vrednost, ki jih ti podatki skrivajo. Če se temu ne bodo prilagodila, lahko to pomeni izgubo posla. Danes inovativnost, jutri nuja.

Nasprotno od klasičnih lastniških rešitev, ki temeljijo na namenski strojni opremi, Red Hat® Storage portfelj rešitev ponuja odprto, programsko definirano storage platformo,
ki je razširljiva preko meja fizičnih, virtualnih in oblačnih kapacitet. Občutno znižuje stroške, preprečuje vezavo na enega ponudnika in vam zagotavlja dodajanje neskončnih kapacitet brez zmanjšane zmogljivosti.

Gartner prikazuje, kako lahko vodje IT izkoristijo inovacije arhiviranja.


Je vaš IT temelj pripravljen na “big data”?

Podatkovna analitika lahko omogoči dragocena nova znanja in informacije za izboljšanje poslovanja in nove inovativne poslovne modele. Vendar le, če so vaši podatki celoviti, zanesljivi in pravočasni.

ŽELIM IZVEDETI VEČ

 

 

IZDELKI

Red Hat Gluster Storage

Omogoča razširljivo, zanesljivo in stroškovno učinkovito platformo za upravljanje, ki racionalizira dostop  do datotek in objektov v fizičnih, virtualnih in oblačnih okoljih.

Red Hat Ceph Storage

Zagotavlja robustno, visoko razširljivo shranjevalno platformo (block and object storage) za zasebne ali javne oblake. Med uporabniki OpenStack velja za najbolj zaželjeno izbiro.

 

PRIMERI DOBRIH PRAKS:

Big data analytics

Cloud infrastructure

Rich media

File sync and share

Active archives

Virtualization

 

Kaj je odprt, programsko definiran storage?

Software-defined (ali software-based) storage prinaša virtualizacijo v “enterprise data storage”. Lahko odvzemate ali dodajate kapacitete hrambe ter računalniške in mrežne vire po celotnem oblačnem okolju in dosežete neodvisno razširljivost ne glede na posamezne komponente strojne opreme. Ker koncept nima ozkih grl, se z razširitvami vseh elementov, zmogljivosti samo povečujejo.

Ampak, na Red Hatu so šli še korak naprej. Njihov software-defined storage je prav tako odprtokodni. Je inovativen rezultat odprtokodne skupnosti razvijalcev, partnerjev in naročnikov. Omogoča prednosti ekonomije obsega z uporabo programske opreme na standardni strojni opremi ali v oblačnih virih. Rezultat je agilno, razširljivo okolje za shranjevanje nestrukturiranih podatkov.

Podučite se, kako začeti s software-defined storage-om

Izračunajte vaše prihranke pri shranjevanju